Waarom ligt ons hart bij Young Living?

Er zijn veel verschillende soorten merken essentiële oliën. Waarom ligt ons hart dan bij Young Living?

Kom, we nemen je mee naar het ontstaan van Young Living en waarom wij denken dat dit de beste kwaliteit essentiële olie is. 

Het verhaal van Young Living begon niet als een sprookje. D. Gary Young kwam door een ongeluk in een rolstoel terecht. Hij begon zijn zoektocht naar genezing en daarbij kwam aromatherapie op zijn pad. Niet verwonderlijk want als boerenzoon was hij altijd al gefascineerd door de natuur. Toen hij weer kon lopen werd hij nog nieuwsgieriger naar dit cadeautje van de natuur. Na zijn genezing richtte hij in 1993 Young Living op. Inmiddels uitgegroeid van een organische kruidenboerderij tot een wereldwijde organisatie. En heeft meer dan drie miljoen leden. 

Gary’s vrouw Mary Young is op dit moment CEO van Young Living en zeer spijtig heeft Gary vorig jaar op 13 mei het leven moeten verlaten. Tot die tijd was hij nog steeds bezig met aromatherapie, de prachtige oliën maar ook met de producten waarin deze olie is verwerkt. Ook werkte hij nog steeds mee op de boerderijen. Maar ook aan de Young Living Foundation besteede hij veel aandacht. 

Young Living is meer dan essentiële olie. Ook draait het om andere producten waaraan essentiële oliën zijn toegevoegd die ervoor zorgen dat mensen op elke gebied in hun leven hun welzijn kunnen bevorderen. Young Living wil een verschil maken, of zoals Gary en Mary zelf zeggen:


”We don’t make a product for a profit, we make it for a purpose.”


Waarom hebben wij voor Young Living gekozen?

  • Young Living heeft al meer dan 20 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën;
  • Om de geleverde kwaliteit te blijven waarborgen wordt iedere partij olie aan strenge tests onderworpen. Zowel door Young Living zelf als ook door derden;
  • Young Living heeft de verbouwing van alle planten in eigen beheer op hun eigen boerderijen, die over de hele wereld verspreid staan;
  • Deze boerderijen zijn geopend voor publiek, zodat je zelf kunt ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat;
  • Young Living heeft het allergrootste aanbod in enkele oliën en in blends;
  • Young Living heeft tevens producten die inzetbaar zijn op elk gebied van je leven, zowel in als buitenshuis;
  • Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd;
  • Young Living geeft een Seed to Seal-garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje;
  • Young Living biedt veel meer dan alleen olie. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen Foundation en helpen kinderen over de hele wereld.

En het allerbelangrijkste: de essentiële oliën van Young Living hebben ons leven veranderd. 

Seed to Seal

De puurheid en kwaliteit van de essentiële oliën staat bij Young Living voorop.. Als enige essentiële olie leverancier ter wereld heeft Young Living haar eigen boerderijen. Dit zijn er maar liefst acht stuks die overal ter wereld te vinden zijn. Geen enkel proces bij de ontwikkeling van de producten wordt uitbesteed..

Op deze manier kan Young Living, van begin tot eind, de puurheid van hun essentiële oliën controleren en waarborgen. 

Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces dat bestaat uit de volgende vijf stappen:

Zaad (Seed): Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bio-actieve stoffen.

Teelt (Cultivate): Door de teelt op de acht Young Living boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

Destilleren: Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

Testen: Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bio-actieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

Verzegelen (Seal): Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren.

Welke olie past bij mij?

Young Living heeft zoveel verschillende oliën. Hoe weet ik nu welke geschikt is voor mij? 

Starten met oliën kan overweldigend voelen. Er is zoveel keus. We helpen je graag om de juiste olie te vinden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, waarbij we gaan kijken welke olie bij jou past.  

Doen we dat helemaal alleen? De Zyto en Itovi scan ondersteunen ons daarbij.

De scanner kan ingezet worden om gericht te adviseren rondom een gezonde levensstijl en het ondersteunen van je lichaam op zowel fysiek en emotioneel vlak maar ook de omgevingsinvloeden wordt meegenomen.

Tijdens de scan wordt de weerstand van de huid gemeten door middel van lichte elektrische geleiding. Alles heeft een unieke energie-handtekening wat vibreert op een bepaalde frequentie. Een frequentie bestaat uit trillingen; dit is het aantal keren dat een golf zich herhaalt in een seconde. Eén voor één worden er honderden frequenties naar biomarkers in het lichaam gestuurd, biomarkers zijn delen van het lichaam zoals organen, de wervels en andere lichamelijke systemen. De biomarkers in het lichaam herkennen deze frequenties en het lichaam geeft een unieke respons hierop. De uitslag wordt weergegeven in een rapport en persoonlijk met jou doorgenomen. Met behulp van de aanbevolen oliën en/of supplementen kun je vervolgens je lichaam ondersteunen om de frequenties terug in balans brengen.

De uitslag is geen indicatie van een slechte gezondheid, maar laat zien welke disbalans in het lichaam aangepakt mag worden.

De scanners zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, zwangeren, kinderen, mensen met een pacemaker en zelfs dieren.

Benieuwd naar de scan? Laat het ons weten via info@happypureoils.nl.